Peergroup

“Ik voel me anders.”

Een veel gehoorde uitspraak van hoogbegaafde en hoogsensitieve mensen over een vaak onbestemd gevoel.

Gelijkgestemden

Omdat maar een klein percentage van de bevolking hoogbegaafd is (2 à 3%) en hoogsensitief (15 – 20%) is, is dit gevoel begrijpelijk. Je komt minder gelijkgestemden tegen, en zal je vaker aanpassen of de vreemde eend in de bijt voelen. Omgang met gelijkgestemden is daarom voor hoogbegaafden en hoogsensitieven extra belangrijk. Je snapt daardoor beter wie je zelf bent en waarom je doet zoals je doet. Je wordt zelfverzekerder en durft te zijn wie je bent. Je leert kiezen wat past bij hoe je in elkaar zit en je krijgt op die manier meer regie over je leven.

Pilot

Ik start een peergroep voor (vermoedelijk) hoogbegaafde en hoogsensitieve studenten waarin we thema’s als overprikkeling, begrenzing en de omgang met anderen (relaties) bespreken.

  • Kleine groep 3-6 personen

  • Hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit

  • Live bijeenkomsten van 2 uur, twee-wekelijks

  • 5 Bijeenkomsten

  • Oefeningen, schrijfopdrachten, levensthema’s bespreken, creatieve verwerking

Het traject betreft zoals gezegd een pilot. Jij als deelnemer bent de expert van je eigen leerweg. Samen vormen we een kleine leergemeenschap waarmee we het traject vormgeven en ontwikkelen. Indien nodig of gewenst kan er individuele coaching plaatsvinden naast het traject.

Tarief

Vooralsnog zijn hier geen kosten aan verbonden, omdat dit een pilot betreft. Graag ontvang ik feedback, en wil ik regelmatig op inhoud en proces evalueren gedurende het traject. En ik vraag je aan het einde om een review te schrijven.

Planning

De eerste bijeenkomst start op dinsdagavond 23 november 2021 om 20:00 uur. De volgende bijeenkomsten staan gepland op 7 en 21 december 2021, 11 januari en 1 februari 2022 om 20:00 uur in de avond.

Meedoen aan de pilot peergroup?

Schijf je hier in